Lävepakuküsitlus: Läti parlamendivalimised võidab Ühtsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised Lätis
Valimised Lätis Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti parlamendivalimistel saavutab võidu paremtsentristlik võimuliit, erakondadest teeb parima tulemuse peaministripartei Ühtsus, selgus täna õhtul avaldatud lävepakuküsitlusest.

BNSi, Riia Stradiņši ülikooli ning Turība ülikooli koostöös läbiviidud lävepakuküsitluse kohaselt kogub Ühtsus 25,7 protsenti, vasakpoolne opositsioonierakond Koosmeel 19,4, Rahvuslaste Ühendus 18,9, Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) 18,6 protsenti häältest.

Erakond Siiralt Läti Eest (NSL) eesotsas endise riigikontrolöri Inguna Sudrabaga saab 6,7 protsenti häältest ning Läti Regioonide Blokki (LRA) toetab 6,2 protsenti valimas käinutest.

Tervelt 27 protsenti küsitletuist jättis ütlemata, kelle poolt nad valimistel hääletasid.

Üle kogu Läti läbiviidud lävepakuküsitluse käigus küsitleti 7747 inimest, neist 5645 soostus oma eelistuse avaldama.

Koosmeele liider Nils Ušakovs nimetas tulemusi «positiivseks».

«Me ootame hommikuni, et näha tulemusi. Me ei peaks toetuma lävepakuküsitlustele,» ütles ta Läti televisioonile.

Läti parlamendi spiiker ja erakonna Ühtsus juht Solvita Āboltiņa ütles omakorda, et tegemist on «usaldushääletusega Ühtsusele ning koalitsioonile... see tähendab, et rahvas tahab, et me oma tööd jätkaksime».

«Peaministri osas peame vaatama ja ootama, kelle president otsustab nimetada,» lisas Āboltiņa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles