Läti president annab erakondadele nädal aega läbirääkimisteks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš.
Läti president Andris Bērziņš. Foto: SCANPIX

Läti erakonnad saavad pärast valimisi nädal aega läbirääkimisteks, enne kui president Andris Bērziņš peaministrikandidaadi nimetab, ütles riigipea täna hommikul teleesinemises.

«Kõik parteid saavad homsest alates nädala, et pidada sisediskussioone ja loomulikult läbirääkimisi potentsiaalsete koalitsioonipartneritega,» ütles Bērziņš ja lisas, et ka tema alustab järgmisel nädalal parteidega kõnelusi valitsuskoalitsiooni moodustamise üle.

President rõhutas, et Lätil ei ole aega raisata, sest juba 1. jaanuaril saab temast Euroopa Liidu eesistuja.

Bērziņš ei soovinud avaldada arvamust, kas uues valitsuskoalitsioonis peaks olema valimistel enim hääli kogunud venemeelne vasakpartei Üksmeel. Selle otsustavad koalitsioonipartnerid, sõnas ta.

«See on nende ja Üksmeele otsustada. Ma ei tahaks mingeid konkreetseid juhiseid ega soovitusi anda. Neil on nädal aega oma tulemusi ja potentsiaali vaagida.»

Kui loetud olid hääled 1041 valimisjaoskonnas 1054-st, oli Koosmeel oli saanud 23,26 protsenti häältest, paremtsentristlik Ühtsus 21,62, Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) 19,74 ja konservatiivne Rahvuslaste Ühendus 16,5 protsenti. Kaks uustulnukat - vasakpoolne erakond Siiralt Läti Eest toetas 6,91 protsenti ning Läti Regioonide Blokk (LRA) 6,47 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles