ISi võitlejad jätkavad pealetungi Süüria piirilinnale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kobane linnale täna.
Vaade Kobane linnale täna. Foto: SCANPIX

Sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pühasõdalased hoogustasid täna pealetungi Kobane (Ain al-Arab) linnale Süürias Türgi piiril, mida kurdi võitlejad püüavad USA koalitsiooni õhurünnakute toel meeleheitlikult kaitsta.

IS-i võitlejad vallutasid eile õhtul osa strateegilise asendiga künkast vaatega linnale, kuid nende pealetungi pidurdasid USA ja tema araabia liitlaste õhurünnakud.

Tolmusest kurdide linnast Türgi piiril on saanud rahvusvahelise koalitsiooni islamistidevastase võitluse otsustav lahinguväli.

Lisaks jõudsale pealetungile Süürias ja Iraagis hoiab IS maailma ärevuses hukkamistega. Üleeile teatas rühmitus Suurbritannia päritolu humanitaarabitöötaja Alan Henningi tapmisest ja postitas internetti video tema hukkamisest. Samas ähvardati surmaga järgmist pantvangi - USA kodanikku Peter Kassigit.

Eile käisid Kobane ümber ägedad lahingud. Linna piiratakse 17. päeva.

«ISil õnnestus laupäeva õhtul vallutada Mishtenuri mäe lõunakülg,» ütles vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus esindaja Rami Abdel Rahman. Kui pühasõdalased ka mäetipu enda kätte saavad, on kogu Kobane nende vaateväljas ja seda on kergem vallutada.

USA juhitav koalitsioon tegi laupäeva õhtul ISi positsioonidele seitse õhurünnakut.

Lahingud jätkusid pühapäeva hommikul. AFP ajakirjanik teatas üle piiri Türgist, et Kobane poolt kostab tulistamist ja plahvatusi ning pea kohal lendavad hävitajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles