Ohvitseride ja allohvitseride õppeasutused ühinesid

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KVÜÕA kõrgem sõjakool
KVÜÕA kõrgem sõjakool Foto: Sille Annuk

Kaitseväe allohvitsere koolitav Võru Lahingukool liitus tänasest Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustega.


Liitumisega koondatakse kaitseväelist haridust andvad asutused ühtse juhtimise alla, teatas kaitseväe peastaap. «Kogu sõjaväelise hariduse ühtse juhtimise alla koondamine aitab kaasa ohvitseride ja allohvitseride ühtse väljaõppe arendamisele ning ohvitseride ja allohvitseride vahelise sideme tugevdamise,» ütles Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülem kolonel Aarne Ermus.

Rakenduskõrgkooli Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ning kutseharidust andva lahingukooli ühendamisprotsess algas eelmise aasta märtsis.

Õppurite jaoks liitmine suuri muudatusi kaasa ei too, kuna lahingukool jätkab tegutsemist Võrus Meegomäel, samuti jäävad alles lahingukooli ja Kõrgema Sõjakooli ajaloolised lipud. Sisulised muudatused puudutavad eelkõige õpetavat koosseisu, üldist õppekorraldust ja tugistruktuure.

Allohvitseride väljaõpe on ohvitseride omast lühem ning toetub suurel määral teenistuskogemusele. Allohvitseride ülesandeks on nõustada ja toetada ohvitsere-ülemaid praktilistes küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles