Kooseluseaduse pooldajad: enamus ei saa otsustada vähemuse üle

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Vokk (paremal) ja Kadri Sikk.
Sandra Vokk (paremal) ja Kadri Sikk. Foto: Postimees.ee

Mõned kooseluseaduse pooldajad olid tänasel kooseluseaduse vastasel meeleavaldusel riietunud keskaegsetesse kostüümidesse, et rõhutada, et keskajal oli üks ainuõige maailmavaade, ent tänapäeval on demokraatia ja arvamuste paljusus.

Keskaegsetesse kostüümidesse riietusid end ka kooseluseaduse pooldajad Sandra Vokk ja Kadri Sikk. «Keskajal oli ka üks ainuõige maailmavaade, mille vastu ei saa. Demokraatlikes riikides on arvamuste paljusus ja tuleb arvestada, et enamus ei otsusta vähemuste küsimuste üle. See otsus (kooseluseaduse vastuvõtmine – toim.) tuleb sellisel kujul ära teha,» selgitas Vokk.

Sikk täiendas, et homoseksuaalid on alati ühiskonnas vähemuses.

Vokk usub, et hiljem selgub, et muudatus ei toonudki midagi hullu kaasa. Esialgne hirm tuleb lihtsalt üle elada.

«See on inimlik otsus. Oleme inimlikud, keskaeg ei olnud inimlik. Meie panime need kostüümid selga, et tuletada meelde, miks me keskajast hakkasime eemalduma,» rääkis Sandra Vokk.

«Kui me oleme kodanikuna kõik maksumaksjad olenemata oma orientatsioonist, siis peaksid kõigil olema ka võrdsed võimalused seaduse ees. See on üks põhjus, miks on väga elementaarne, et kooseluseadus vastu võetakse,» arvas Kadri Sikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles