Meeleavaldajad: laps ei ole mänguasi!

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Lääne-Virumaalt.
Perekond Lääne-Virumaalt. Foto: Postimees.ee

Tänasel meeleavaldusel tõid kooseluseaduse vastased välja, et ei poolda seadust seetõttu, et nende arvamusega absoluutselt ei arvestata. Samuti nähakse samasooliste paaride kooselus seadustamises ohtu traditsioonilisele perele, samuti lastele.

Pärnust sõitsid Tallinnasse tänasele meeleavaldusele kohale 33 aastat abielus olnud Sulev ja Aili Saarna.

«Sellist seadust meil ei ole vaja, meil 101 erinevat lepinguvormi, et oma kooselamist ja suhteid reguleerida, valikuvõimalusi lepingu sõlmimiseks on igasuguseid. Perekond on perekond,» arvas Sulev Saarna, kelle sõnul proovib riigikogu kooseluseadusega rahva arvamusest lihtsalt üle sõita.

Sulev ja Aili Saarna.
Sulev ja Aili Saarna. Foto: Postimees.ee

«Olen kolm last saanud ja ei ole üldse kunagi arvanudki, et ma seisan plakatiga siin selle eest, mis täiesti normaalne oli omal ajal. Kui on vaja, siis tulen veel,» lubas Aili Saarna.

Marge oli kooseluseaduse vastasele meeleavaldusele sõitnud Lääne-Virumaalt koos oma perega. «Oleme täitsa mures, mis praegu toimub. Meie oma riigijuhid pressivad meid maha, tekitavad ise meis vastuseisu. Seda saaks rahulikumalt arutada. Riigikogu on käitunud rahvaga valesti, sellepärast see meeleavaldus on siin,» arvas pereema Marge.

Ta kardab, et homoseksuaalide kooselu seadustades ootavad Eestit samad probleemid, mis on Ameerika Ühendriikides Massachusettsi osariigis, kus seadustati 2004. aastal homoabielud.

«Praegu kiusatakse seal taga lapsevanemaid, õpetajaid, kes ei ole nõus sellega, et lapsed osaleksid homoseksuaalsuse-teemalistes tundides, mis ei ole kohustuslikud,» rääkis Marge oma hirmudest.

Tema poeg Mirko lisas, et tema arust ei ole õige, et homoseksuaalsed paarid saavad kasvatada lapsi. «Laps ei ole mänguasi ega lemmikloom,» lisas ema Marge.

Lääne-Virumaalt pärit perekond meelt avaldamas.
Lääne-Virumaalt pärit perekond meelt avaldamas. Foto: Postimees.ee

Meeleavalduse korraldaja sihtasutuse (SA) Perekonna ja Traditsiooni juhatuse esimees Varro Vooglaid ütles, et meeleavaldus on kulgenud rahumeelselt. Kui keegi oli kaasa toonud solvava alatooniga plakateid, siis palusid turvamehed need Vooglaiu sõnul ära viia.

Vooglaid pani tähele, et meeleavaldusele olid tulnud ka mõned kooseluseaduse pooldajad, kes nõudsid võrdseid õiguseid kõigile. «Fakt on see, et Eesti vabariigis on kõigil inimestel võrdsed õigused abielluda ja luua perekond. See, mille eest see teine pool seisab, ei ole võrdsed õigused. Nad nõuavad, et me defineeriksime perekonna ja abielu ümber selliselt, et see hõlmaks ka homoseksuaalseid suhteid. See ei ole võrdsete õiguste nõudmine, see on nõudmine, et me kirjutaks oma ühiskonna alusinstitutsioonide tähendused ümber,» vastas ta kooseluseaduse pooldajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles