Ministeerium muudaks asendusside riigiasutustele kohustuslikuks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo.

Siseministeerium tahab muuta asendusside oluliste riigiasutuste jaoks kohustuslikuks, nii et asutused saaksid omavahel suhelda ka siis, kui torm või küberrünnak on tavasidevahendid rivist välja löönud

Väga tihti seda ei juhtu, et riigiasutuste sidevahendid kriisiolukorras rivist välja lähevad ja riigi juhtkond omavahel rääkida ei saa, kuid ometi oli selline olukord nii 2005. aasta jaanuaritormi kui ka küberrünnakute ajal, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ametiasutustel on praegu küll võimalus oma sideteenust pakkuval ettevõtjal sidekanalid dubleerida, kuid reeglina seda ei tehta.

Teiste hulgas peaks ministeeriumi hinnangul igal ajal kättesaadav olema president, kaitseminister, politsei ja päästjad. Siseministeerium on arvestanud, et asenduside tagamine kõikidele vajalikele institutsioonidele läheks maksma umbes 6 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles