Eestlane võitis Euroopa parima veebidisaineri tiitli

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Mähar
Silver Mähar Foto: SA Innove

Tartu kutsehariduskeskuse vilistlane Silver Mähar võitis eelmise nädala lõpus Prantsusmaal toimunud Euroopa kutsemeistrivõistlustel EuroSkills 2014 veebidisaini erialal kuldmedali.

Mähari sõnul tõi talle võidu suur kirg eriala vastu, mis motiveeris pühenduma treeningutele, vahendas SA Innove.

Veebidisainerite võistlusülesanne oli luua Prantsuse maiusele veebileht ja animatsioon. «Kõige raskem oli pingelises olukorras loovalt disainida,» kirjeldas Mähar.

Lisaks kullale sai Mähar koos graafilise disaineri Martin Siilakuga multimeedia meeskonnana pronksi.

Innove juhatuse liikme Andres Punga sõnul võib Eesti koondise tulemusega rahul olla, sest lisaks medalitele oli ka palju medalijärgseid kohti, mis tähendab, et eestlased on Euroopas igati konkurentsivõimelised.

Meisterlikkuse medalid tõid koju taas Mähar, ehitusviimistleja Elsa Pärna, plaatija Taimo Avloi, restoraniteenindaja Diana Tšistjakova ja kokk Merit Martin. Meisterlikkuse medal antakse võistlejatele, kes saavad vähemalt 500 punkti ja sellega tunnustatakse nende suurepäraseid kutseoskusi.

Euroopa kutsemeistrivõistlustel esindasid Eestit noored meistrid eri ametikoolidest.

Iga kahe aasta tagant toimuv EuroSkills on noortele üks tähtsaimaid kutseoskuste testimise ja näitamise kohti. Võistlustel osales rohkem kui nelisada õpilast 25 riigist ning mõõtu võeti 41 erialal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles