Rakvere politsei tabas kütusevarguses kahtlustatavad

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. foto on illustreeriv.
Politsei. foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Rakvere politseinikud pidasid ööl vastu tänast kinni sõiduauto, millest leiti üle saja liitri äsja varastatud diislikütust.

Öösel kella 2.30 ajal pidasid politseinikud liiklusjärelevalve ajal Rakveres Tallinna tänaval kinni sõiduauto Mitsubishi Galant. Autot juhtinud 20-aastasel noormehel polnud politseinikele esitada juhiluba. Lisaks oli autos veel 26-aastane mees ja kaks alaealist tütarlast. Sõiduki kontrollimisel avastati pagasiruumist kanistrid diisliküttega ja varastamist hõlbustav mehaaniline pump.

Mehed viidi selgituste andmiseks politseijaoskonda. Alaealised tüdrukud anti vanematele üle. Lisaks varguse kahtlustusele sai sõidukit juhtinud noormees aresti.

Esialgsete ütluste kohaselt varastati diislikütust vahetult enne kinnipidamist Rakveres ühe ettevõtte territooriumil asunud veoautodest.

Politsei alustas asjaolude väljaselgitamist kriminaalmenetlust varguse paragrahvi alusel ja mehed peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Lisaks saadeti täna juhtimisõiguseta autot juhtinud noormees kohtusse, kus talle määrati rikkumise eest karistuseks 10 päeva aresti.

«Kuna kütusevargused on üks levinuimaid varguseliike, siis kutsume inimesi olema tähelepanelikud sõidukite ja põllutöömasinate juures tegutsevate võõraste inimeste suhtes,» ütles Rakvere politseijaoskonna menetlusteenistuse juhtivuurija Margus Kotter. Kahtluse korral tuleb info edastada politsei lühinumbrile 110.

Kevadel tabas politsei Lääne-Virumaal kolm varast, kes puurisid kütusepaakidesse auke ja varastasid sadu liitreid kütust. Tänaseks on meestele kuritegude eest karistus määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles