Nädalavahetusel pidasid politseinikud kinni juhtimisõiguseta veokijuhi

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatatud veok.
Peatatud veok. Foto: PPA

Politseinikud pidasid pühapäeva varahommikul kinni veoauto, mille roolis oli vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõiguseta juht.

4. oktoobril kella 4.30 paiku peatasid Jõhvi politseinikud Sondas Kiviõli-Varja teel kinni CE-kategooria autorongi, mille koormaks oli töötlemata palkmaterjal, vahendas PPA pressiesindaja.

Kontrolli käigus selgus, et veokit juhtis 52-aastane mees, kellel puudus veoki juhtimiseks vastav luba.

«On täiesti lubamatu olukord, kus suurt palgikoormat veab sõidukijuht, kellel puudub selleks vastav väljaõpe. Veoauto on oma massi tõttu liikluses alati suurema ohu allikas, kui sellega aga veetakse suurt palgikoormat, siis tuleb olla eriti ettevaatlik ja hoolas,» sõnas Jõhvi välijuht Sergei Matotškin.

Välijuht rõhutas, et raskeveoki juhtimisel on olulisel õigel ajal korrektsete liiklusmanöövrite tegemine. «Raskeveoki vastutustundlik juhtimine on liiklusohutuse tagamiseks ülimalt oluline ja selles osas on politsei radikaalne,» sõnas Matotškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles