Ansip Tarandile: Eesti inimesed teavad, et olin kommunistliku partei liige

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip Euroopa Parlamendi ees
Andrus Ansip Euroopa Parlamendi ees Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi kuulamisel vastas Andrus Ansip Indrek Tarandi esitatud küsimusele tema mineviku kohta, et eestlased teavad, mida ta on elu jooksul teinud ning tal pole midagi varjata.

Ansipilt said küsimise õiguse kaks Eestist valitud saadikut – Kaja Kallas ja Indrek Tarand. Kui Kallas esitas oma küsimuse Ansipile eesti keeles, siis Tarand tegi seda hoopis inglise keeles.

Tarandi sõnul on tal probleem Ansipi väitega, et ta on Euroopa-meelne. «Kas 10 aastat kommunistlikus parteis on ka demokraatlik? Millist usaldust tahate parlamendilt saada, kui te blufite siin,» küsis Tarand.

Ansip vastas, et Eesti inimesed teavad tema kuulumisest kommunistlikku parteisse. «Meie inimesed teavad ka, et olin Eesti suuruselt teise linna linnapea kuus aastat. Inimesed teavad, et mind on neli korda valitud parlamenti ja seda vaatamata sellele, et nad teadsid üksikasju minu mineviku kohta. Möödunud Euroopa Parlamendi valimistel hääletasid eestlased minu ja mu erakonna poolt. Mina ja mu erakond saime kõige rohkem hääli europarlamendi valimistel. Minu minevik on läbipaistev, mul pole midagi varjata,» lausus Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles