Kaja Kallas küsis Ansipilt europarlamendi kulude kokkuhoiu kohta

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Parlamendi kuulamisel esitas Kaja Kallas Andrus Ansipile küsimuse eesti keeles ning uuris, kas europarlamendis oleks võimalik paberivaba majandamisega kulusid kokku hoida.

«Sa rääkisid oma avasõnavõtus, et paberivaba valitsemine on võimalik. Kui kiiresti oleks võimalik Euroopa Komisjon üle viia paberivabale valitsemisele? Kas seda võiks teha ka Euroopa Parlamendis? Kui suur oleks kulude kokkuhoid,» küsis Kallas.

«Et rõhutada keelelist mitmekesisust, siis vastan eestikeelsele küsimusele eesti keeles,» sõnas Ansip.

Ansipi sõnul on Euroopa Komisjon ja Euroopa Parlament paljuski paberivaba. «On mõned võimalused, mis lubavad paberi kasutamist veelgi vähendada Euroopa Parlamendis. Elektroonilised arved, mis on toonud kokkuhoidu ja mugavust tarbijatele Taanis, Hispaanias, Itaalias ja Soomes. Peame hakkama E-arveid aktsepteerima ka komisjonis. Kord ITRE koosolekul küsisin, miks on nii, et võime osta lennupileteid elektrooniliselt, aga siis peame need välja printima, kui esitame Euroopa Parlamendi administratsioonile. Olen veendunud, et nii Euroopa Komisjon kui parlament peavad olema E-asjajamises eeskujuks teisele ELi institutsioonidele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles