Rootsi valitsus tahab muuta karistatavaks seksi ostmise välismaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliente otsiv prostituut Vietnami pealinnas Hanois.
Kliente otsiv prostituut Vietnami pealinnas Hanois. Foto: SCANPIX

Rootsi uus valitsus tahab muuta oma kodanikele karistatavaks prostituutide kasutamise välismaal puhkusel või tööl viibides.

Seksi ostmine Rootsis on olnud ebaseaduslik viimased viisteist aastat. Sotsiaaldemokraatide ja roheliste koalitsioon kavatseb seda poliitikat laiendada ka välismaale, parlament peaks ettepanekut hääletama teisipäeval, vahendas uudisteportaal The Local.

Senise valitsuskoalitsiooni erakonnad ja paremäärmuslikud Rootsi Demokraadid kavatsevad ettepaneku tõkestada.

«Meie arvates ei ole välismaal rootslaste järele nuhkimine just parim viis politsei ressursse kasutada,» ütles liberaalide justiitsvaldkonna esindaja Johan Pehrson Rootsi televisioonile.

«Olulisem on võidelda tõsiste seksuaalkuritegudega Rootsis, eriti nendega, mis on suunatud laste vastu.»

Mõne oponendi sõnul võib meede viia selleni, et teised riigid hakkavad oma kodanikke karistama Rootsis lubatud tegevuse eest.

«Oleks kohutav, kuid inimesi hakataks karistama homosuhete  .... või abordi tegemise eest Rootsis,» ütles moderaatide eestkõneleja õigusküsimustes Beatrice Ask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles