PPA trahvide kasvu uuel aastal ette ei näe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik autojuhi kainust kontrollimas.
Politseinik autojuhi kainust kontrollimas. Foto: Peeter Langovits

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) jätab tuleval aastal teenitavate trahvitulude prognoosi tänavusega samale tasemele, mis teeb kokku umbes 10,8 miljonit eurot.

Selle summa moodustavad suuresti liiklustrahvid, selgub siseministeeriumi järgmise aasta eelarve kavast. Päästeamet planeerib väärteomenetluse seadustiku alusel vormistatud trahvidest teenida 15 000 eurot tulu.

Maavalitsustele prognoositakse 7000 eurot tulu trahvidelt, mis tehakse piletita sõitnud reisijatele. Tulude planeerimisel on seejuures arvestatud trahvide laekumise tõenäosusega.

PPA planeerib muid tulusid järgmiseks aastaks kokku 330 800 eurot. Regressinõudeid planeeritakse 17 000 eurot, sunniraha ja tulusid asendustäitmisest kohtutäiturite otsuste alusel 11 300 eurot.

Kohtute poolt erikonfiskeeritud ja konfiskeerimise asendamisel saadud varadest planeeritakse tulu 300 000 eurot.

Maavalitsuste konfiskeeritud ja konfiskeerimise asendamisel saadud varade müügi laekumisi on planeeritud 75 000 eurot. Laekumised sõltuvad kuritegevuse tasemest ja konfiskeerimise otsuste arvust kohtu poolt.

Päästeamet planeerib teenida tuleohutusjärelevalve inspektorite poolt määratud sunnirahalt ja asendustäitmistelt 50 000 eurot ja regressinõuetelt töötajate vastu 3000 eurot tulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles