Tarand: Ansipile esitatud küsimust mõisteti valesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: SCANPIX

Indrek Tarand ütles täna Brüsselis Eesti ajakirjanikega kohtudes, et tema eilset küsimust Andrus Ansipile Euroopa Parlamendi kuulamisel on avalikkuses valesti tõlgendatud. Rõhk oli rohkem sõnadel «usaldus» ja «bluff» kui komparteisse kuulumisel.

Euroopa Komisjoni asepresidendiks kandideeriv Andrus Ansip kirjutas juba enne kuulamisi vastuses Euroopa Parlamendile: «Kodaniku ja poliitikuna olen ma alati olnud demokraatlikel väärtustel põhineva Euroopa projekti toetaja.»

Eilsel kuulamisel 22. sõna saanud Euroopa Parlamendi liige Indrek Tarand küsis: «Kas 10 aastat kommunistlikus parteis on ka demokraatlik? Millist usaldust tahate parlamendilt saada, kui te blufite siin.»

Kui Andrus Ansip oleks öelnud, et ta on demokraatlikel väärtustele tugineva Euroopa pooldaja näiteks alates Eesti taasiseseisvumisest, poleks ka seda küsimust olnud, ütles Indrek Tarand täna Brüsselis kohtumisel Eesti ajakirjanikega.

Tarand rääkis, et kuna kuulamisel oli Ansipi läbiv märksõna «usaldus» (seoses digitaalsete teenustega), siis oli igati asjakohane juhtida tähelepanu väitele, mis polnud täpne.

Andrus Ansip vastas kuulamisel Indrek Tarandi küsimusele, et kõik teavad tema kunagisest kuulumisest Nõukogude Liidu komparteisse ning jätkas: «Meie inimesed teavad ka, et olin Eesti suuruselt teise linna linnapea kuus aastat. Inimesed teavad, et mind on neli korda valitud parlamenti ja seda vaatamata sellele, et nad teadsid üksikasju minu mineviku kohta. Möödunud Euroopa Parlamendi valimistel hääletasid eestlased minu ja mu erakonna poolt. Mina ja mu erakond saime kõige rohkem hääli europarlamendi valimistel. Minu minevik on läbipaistev, mul pole midagi varjata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles