Ujuvkraana sõidab uppunud vetikalaeva üles tõstma

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vetikad.
Vetikad. Foto: Kätlin Taalkis

Homme hommikul hakkab AS Eesti Vesiehituse sajatonnise tõstevõimega ujuvkraana Viiking Soela väina merepõhjast üles sinna 9. juulil uppunud vetikapüügilaeva Liina.

Viikingi kapten Igor Sokolov pakkus Meie Maaga rääkides, et täna pärastlõunal jõutakse uppunud laeva juurde ning kui kõik sujub, tõstetakse alus täna juba vee peale.

AS Saare Kaluri juhataja Tiit Sarapuu ütles Postimees.ee’le täna aga, et protsessis on tekkinud viivitusi, mistõttu lükkub laeva ülestõstmine homme hommikuks.

Ligi 21-tonnine furtsellaarialaev tõstetakse kõigepealt veepinnale, siis pumbatakse sealt välja 15-16 tonni vetikaid. Seejärel tõstab ujuvkraana laeva oma pardale ja toob Triigi sadamasse.

Homme pärastlõunaks on Sarapuu firma tellinud sadamasse vastu auto, mis laeva remonti viib. Samuti on kavas selgitada välja, mis oli uppumise põhjus.

Meie Maa teatel on tänavu furtsellaariale turgu vaid viiendiku jagu senisest mahust ehk 200 tonni ning Liina meeskond jõudis enamuse sellest välja püüda.

Paraku uppusid mõlemad vetikapüüdjad laevaõnnetuses.

Laod on Kärla estagaritsehhis veel toodangut täis, seetõttu tänavune furtsellaariapüügi hooaeg on lõppenud, paraku õnnetusega.

Varasematel aastatel, kui nõudlust oli tuhandele tonnile furtsellaariale, püüdsid seda kogust kolm laeva.

Üks Hiiumaalt Orjaku sadamast ja lisaks Liina laevale veel ettevõtja Targo Tiidusalu Saaremaalt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles