Andreas Kaju: kooseluseadust toetavad poliitikud oleks võinud olla aktiivsemad

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompeal kogunenud kooseluseaduse vastased.
Toompeal kogunenud kooseluseaduse vastased. Foto: Jaanus Lensment

Suhtekorraldaja Andreas Kaju hinnangul oleksid võinud kooseluseaduse eelnõu toetavad poliitikud olla oma seisukohtade selgitamisel sirgeseljalisemad ja aktiivsemad, vahendas ERR Uudised.

«Alati võib väidelda, kas oli tagantjärele õige või mitte, et seaduse pooldajad ei võtnud ette nii intensiivset avalikku kampaaniat - allkirjade kogumine, videod, massikohtumised, protestid - nagu teistel teemadel on julgetud teha, raske on öelda, kas oleks tulnud olla agressiivsem,» märkis Kaju ETV saates «Vabariigi kodanikud», lisades, et küll aga tuleks öelda, millest on veidi puudu - selleks on tema sõnul eelnõu toetavate poliitikute veidigi sirgeselgsem ja aktiivsem avalik argumentatsioon.

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks nõukogu esimees Markus Järvi avaldas saates imestust, et poliitikud võtavad rahva vastuolu kooseluseadusele kergemeelselt. Vaimulik ja teoloog Arne Hiob rääkis aga, et Eestis ei tohiks teha seaduseid praeguse n-ö lagunenud olukorra järgi, vaid ideaalid ja seadused peaksid tuginema sellele, kuidas «loodus on meile selle asja üldiselt kätte andnud ja kuidas on seda asja mõistetud».

Ettevõtja ja filmitegija Peeter Rebane kinnitas aga, et samasoolised paarid ei taha abielu mõistet devalveerida, vaid nad tahavad samasuguseid põhiõiguseid nagu on tavapaaridel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles