Samost: konkurentidel on soov näidata IRLi homovihkajate pesana

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki konkurentidel on soov näidata IRLi jubeda homovihkajate pesana, ei vasta see kindlasti tõele, ütles erakonna liige Anvar Samost.

Samost, kes erinevalt IRLi käitumisest kooseluseaduse menetlusel on väljendanud oma toetust seadusele, ütles Postimehele, et tema hinnangul pole erakonnas tervikuna või ka parlamendifraktsioonis sellele nii jäika vastuseisu, nagu avalikult praegu välja paistab. «Saan aru, et ka fraktsioonis pole see seis nii üheplaaniline.»

Samosti hinnangul on isegi raske öelda, milline on kooseluseaduse küsimuses nn põhijoon või ametlik suhtumine, kuid riigikogus eelnõu menetlusel toimuva üle ta rõõmus ei olnud. «Põhimõtteliselt võiks see vaade olla jah mõnevõrra teistsugune. Aga teisi arvamusi on ka teistes erakondades. Ma arvan, et selle seaduse osas on kõikides parlamendierakondades seinast seina vaateid, teistes erakondades ei lasta neil inimestel lihtsalt oma seisukohta välja öelda,» lausus Samost.

Samosti sõnul on IRLis kooseluseaduse teemal olnud mitmeid arutelusid, mis on lõppenud sellega, et inimesed jäävad oma seisukohtade juurde.

Soovi selle teemaga riigikogu valimisteni välja purjetada IRLil Samosti arvates küll ei ole. «Minu arvamus on, et see ei mõju IRLi mainele hästi, aga mis teha. Kas see just sallivuse küsimus on, aga inimesed on erinevalt üles kasvanud, sellest tulenevalt on neil erinevad vaated – võimalik, et need ei muutugi. Seda on ka väga raske seda inimestele ette heita tegelikult,» lausus ta.

«Aga ma usun, et oleks mõistlik, kui see mulje, mis IRList selles küsimuses jääb, oleks teistsugune. Kindlasti on poliitiliste konkurentide seas soov näidata IRLi jubeda homovihkajate pesana, see kindlasti ei vasta tõele,» ütles Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles