Läti peaprokurör soovitab ministrikandidaatide tausta kontrollida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti üldvalimised leidsid aset eelmisel nädalavahetusel, koalitsiooniläbirääkimised algasid 6. oktoobril.
Läti üldvalimised leidsid aset eelmisel nädalavahetusel, koalitsiooniläbirääkimised algasid 6. oktoobril. Foto: SCANPIX

Läti peaprokurör Ēriks Kalnmeiers soovitab valitsuse ametissekinnitamise eel jätta aega ministrikandidaatide tausta kontrollimiseks, et ei tekiks olukorda, kus mõni minister ei saa juurdepääsu riigisaladusele.

«Meie palve ja soovitus oleks anda valitsuse ametissekinnitamise eel aega kõikide ministrite hindamiseks, kuid loomulikult ei saa me valitsuselt nõuda mingite nimekirjade kiiret esitamist, et neid protsesse kiirendada. Tulevikus tuleks normatiivregulatsiooni korrastada, sest praegu ei ole sellesse riigisaladuse käitlemise loa andmise osas mingeid muudatusi tehtud,» ütles Kalnmeiers BNS-ile.

Prokurör ei välistanud, et uue valitsuse ametissekinnitamise järel võib mõni minister riigisaladuse käitlemise loata jääda.

Põhiseaduslikkuse kaitse büroo kontrollib praegu ministrite õigust riigisaladusele ligi pääseda alles pärast seda, kui nad on ametisse kinnitatud.

Lahkuvast Laimdota Straujuma valitsusest ei saanud kaks ministrit juurdepääsu riigisaladusele: nüüdseks justiitsministri kohalt tagasi astunud Baiba Broka ning keskkonna- ja regionaalarengu minister Romāns Naudiņš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles