Postimees.ee teeb otseülekande Etnokulpide galalt

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Trad.Attack!
Ansambel Trad.Attack! Foto: Elmo Riig / Sakala

Postimees.ee teeb reedel otseülekande pärimusmuusika lõikuspeolt Viljandis, kus Eesti Pärimusmuusika Keskus koos Raadio 2ga jagab tänavusi etnomuusika auhindu Etnokulpe.

Auhindu, mille võitjad selguvad rahvahääletusel, antakse seekord välja viies kategoorias: aasta ansambel, aasta pärimusmuusik, aasta plaat, aasta lugu ja esmakordselt saab kulbi ka aasta uustulnuk. Hääletada saab www.folk.ee lehel ja kõigi hääletajate vahel loosib Eesti Pärimusmuusika Keskus välja lõikuspeo passi kahele.

Kuna etnomuusika mõiste on väga lai, pakub pärimusmuusika keskus koostöös Raadio 2 saatega «Etnokonservid» igas kategoorias välja nominendid, kellele häält anda saab. Samas on jäetud ka võimalus omapoolsete ettepanekutega välja tulla. Ainukeseks kriteeriumiks sel puhul on, et kandidaadid peavad viljelema pärimuslikku muusikat.

Postimees.ee otseülekanne lõikuspeolt algab kell 20. Aida suures saalis toimuvat tseremooniat juhib Mihkel Raud.

Pärast auhinnagalat astub samas üles ansambel Trad.Attack!, kelle kontserdi Postimees.ee algusega kell 22 samuti oma vaatajateni toob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles