Galerii ja video: USA üksus tutvustas lahingumasinaid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide mehhaniseeritud jalaväekompanii tutvustas täna Tapa sõjaväelinnakus oma lahingutehnikat.

Reede õhtul Eestisse jõudnud Ameerika Ühendriikide 1. ratsaväediviisi 8. ratsaväerügemendi mehhaniseeritud jalaväekompanii alustas täna ametlikult teenistust. Tapal 1. jalaväebrigaadis aset leidnud tseremooniaga vahetas üksus välja kevadest Eestis teeninud USA 173. õhudessantbrigaadi kompanii.

Eelmisel nädalal Tapale saabunud rongiešelon tõi kohale Ameerika Ühendriikide maaväe 1. ratsaväediviisi jalaväe lahingumasinad, soomustransportöörid ning muu tehnika ja varustuse. Lisaks toodi Eestisse ka vajalikud juhtimis- ja tagalatoetusmasinad.

Eestisse saabunud üksuse varustusse kuuluv Bradley M2A3on 27,6-tonnine lintidel jalaväe lahingumasin, mille relvastuses on lisaks 25-millimeetrise kaliibriga kiirlaskekahurile 7,6-millimeetrise kaliibriga kuulipilduja ning tankitõrjesüsteem TOW. Bradleyt käitab 600-hobujõuline diiselmootor ning masin suudab liikuda kuni 66 km/h. Kokku mahutab M2A3 kuni 12 inimest, kellest kolm kuulub meeskonda.

Soomustransportöörid Stryker M1126 on relvastatud 12,7-millimeetrise raskekuulipildujaga ning lisaks kaheliikmelisele meeskonnale suudavad pardale võtta üheksa võitlejat. 350-hobujõuline mootor võimaldab 16,5-tonnisel soomukil sõita kuni 100km/h, lisatulejõudu annavad 14,5-millimeetrise soomusega masinale juurde 40-millimeetrise kaliibriga granaadiheitja MK19 ning 7,62-millimeetrise kaliibriga kuulipilduja MK240.

Remondi- ja toetussoomuk M88A2 Hercules on mõeldud lahinguväljal kinni jäänud või viga saanud lahingumasinate abistamiseks. Hercules kaalub 70 tonni. Masinal on turbolaadimisega 1050-hobujõuline mootor. Tõstukiga varustatud Hercules on võimeline üles tõstma kuni 32 000-kilogrammiseid raskusi. Masina maksimumkiirus on 56 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles