Vaata, millised ettevõtted olid probleemsete teelõikude ehitajateks

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees teeb maanteeameti abil ülevaate ettevõtetest, kes ehitasid auditis välja toodud probleemsed teelõigud. Ehitajad nendivad, et pole maanteeameti auditisse jõudnud veel süveneda, mistõttu olevat vara kellelgi näpuga näidata.

Lemminkäinen Eesti AS on olnud kahe probleemse teelõigu ehitajate konsortsiumis juhtivpartner. Need on Pärnu ja Viitna ümbersõidud, ent ettevõtte juhataja ja Eesti Asfaldiliidu juhatuse esimees Sven Pertens kinnitas, et reaalselt ei ole ettevõte probleemseid teelõike ehitanud.

«Kui on tarvis midagi parandada, siis on see selle partneri kohustus, kes konkreetse lõigu ehitas. Kui see partner ei suuda seda teha, näiteks läheb pankrotti, siis on teistel partneritel tellija ees kohustus asi ära klaarida,» selgitas Pertens, kes ei osanud veel eile ehitajat välja tuua.

Teede REV-2 juht Erki Mölder tunnistas, et Pärnu ümbersõidu ja Võru-Räpina maantee probleemsed kohad on tõenäoliselt ettevõtte poolt ehitatud. «Võtan seda signaalina ka teistele, et on aeg vaadata oma majas asjad üle ilma emotsioonideta. Me vajame aega, et asjasse süveneda, aga meie huvi ei ole asja peitmine,» kinnitas Mölder.

Nordecon AS ei ole Postimehe kommenteerimispalvele veel vastanud.

ObjektProbleemne kohtValmisEhitaja (mõnel juhul projekteerija)Järelevalvaja
Pärnu ümbersõitEhitajate tee ja Papiniidu pikenduse ristmikud9. okt. 12Lemminkäinen Eesti AS, AS Tref, AS Teede REV-2 (Ehitajate tee ja Läänepoolne ühendus); Tallinna Teede AS ja Merko Ehitus (Papiniidu pikendus)Eesti-Taani Kommunikatsiooni OÜ
Mäo ümbersõitpõhitee, kogujateed ning rambid1.okt.10Nordecon AS, AS EA-RENGRamboll Eesti AS, Ramboll Finland OY, Finnroad OY
Viitna möödasõit (viadukt)rambid R-1, R-220.juuli.12AS Lemminkäinen Eesti, AS Teede REV-2, AS Tref ja OÜ ReaalprojektOÜ Vealeidja, AS Celu Inženier
Pärnu-Rakvere mntMäo-Viisu km 96-99Ei selgunud tänaAS TrefEi selgunud täna
Tartu-Jõgeva-AraveteKaarepere viadukt24.nov.11Nordecon ASAS Taalri Varahaldus
Võru-RäpinaRõhu-Puhja km 9-221.aug.09Nordecon ASAS Ramboll Eesti
Kurna-Tuhalakm 0-3,5Ei selgunud tänaNordecon AS (Aspi AS)Ei selgunud täna
Allikas: maanteeamet    
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles