Valitsus määras ametisse neli uut maavanemat

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur esitles Koigi mõisas maavanemakandidaati Alo Aasmat.
Siseminister Hanno Pevkur esitles Koigi mõisas maavanemakandidaati Alo Aasmat. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vabariigi Valitsus määras siseministri ettepanekul ametisse täna neli uut maavanemat.

Siseminister tegi valitsusele ettepaneku nimetada Jõgeva maavanemaks Viktor Svjatõšev, Järva maavanemaks Alo Aasma,  Lääne-Viru maavanemaks Marko Torm ning Viljandi maavanemaks Erich Palm. Kõik, kellele siseminister tegi ettepaneku maavanema ametikohale asumiseks, on andnud nõusoleku.

Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu volikogu, Järvamaa Omavalitsuste Liidu,  Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu üldkoosolek ja Viljandimaa Omavalitsuste Liidu vanemate kogu toetasid uute maavanemate ametisse nimetamist.

Viktor Svjatõšev alustab oma teist ametiaega Jõgeva maavanemana 13. oktoobril. Marko Torm, Erich Palm ja Alo Aasma asuvad maavanema kohale 1. novembril. 

Viktor Svjatõšev on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ehituse ökonoomika ja organiseerimise eriala, kvalifikatsiooniga  majandusinsener. Svjatõšev on töötanud geodeesiainsenerina ja ehitusvaldkonnas. Jõgeva maavalitsuses töötas Svjatõšev abimaavanemana aastatel 1987-1992. Hiljem on ta olnud Jõgeva abilinnapea ja aastatel 2002-2009 Jõgeva linnapea. Maavanemaks nimetati ta 2009. aastal.

Marko Torm on lõpetanud Sisekaitseakadeemia kohtueelse uurijana ning tal on magistrikraad riigiteaduste erialalt Tallinna Ülikoolist. Ta on töötanud Rakvere linna sisekontrolörina ja abilinnapeana ning 2013. aastast Rakvere linnavolikogu esimehena. Torm on mitmete Lääne-Viru maakondlike liikumissarjade ja tervisespordisündmuste, sh Rakvere Ööjooksu, ellukutsuja.

Erich Palm on lõpetanud Eesti Maaülikooli (endine Eesti Põllumajandusülikool) põllumajanduse ökonoomika erialal. Tal on pikaajaline avalikus sektoris juhtimise kogemus. Aastatel 1993-2013 oli ta Pärsti vallavanem, käesolevast aastast on ta juhtinud Viljandi vallavalitsuse arenguosakonda.

Alo Aasmal Tartu Ülikoolist on bakalaureusekraad riigiteaduste erialal ning magistrikraad majanduses. Tal on seitsmeaastane töökogemus avalikus sektoris ning 2013. aasta novembrist kuni tänavu suveni oli ta Paide linnapea. Ta on töötanud ka ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajana, kuulub kaitseliidu Järva malevasse ning on seal maleva teavituspealik.  

Seaduse kohaselt nimetab valitsus maavanema ametisse viieks aastaks. Maavanem esindab maakonnas riigi huve, hoolitseb maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest ning juhib maavalitsuse tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles