NATO ei ole Süüria puhvertsooni loomist veel arutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIX

NATO liikmesriigid ei ole seni arutanud küsimust Türgi soovitud puhvertsooni loomisest Süürias, ütles täna alliansi peasekretär Jens Stoltenberg.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan on öelnud, et kui Ankara võimaliku sõjalise sekkumise korral tuleb Süüria territooriumil luua põgenike tarvis turvatsoon, mida toetaks lennukeelutsoon.

«Me arutasime seda küsimust oma oma tänasel kohtumisel,» ütles Stoltenberg pärast kohtumits Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga Ankaras.

«Seda ei ole ühelgi NATO arutelul veel laual olnud ning see ei ole teema, mida NATO-s oleks arutatud,» lisas ta.

NATOsse kuuluvale Türgile on avaldatud kasvavat survet oma sõjalise jõu kasutamiseks pühasõdalaste vastu Süürias, kuid Ankara ei ole parlamendi antud volitustest seni midagi ette võtnud.

Çavuşoğlu omalt poolt ütles, et Türgi ei kavatse välise abita oma vägesid Süüriasse saata.

«Ei ole reaalne oodata, et Türgi maaoperatsiooni omapead läbi viiks,» lausus ta.

Soovimata Türgit avalikult survestada, ütles Stoltenberg, et Islamiriigi pühasõdalased kujutavad endast suurt ohtu Iraagi rahvale, Süüria rahvale ja piirkonnale tervikuna.

«On tähtis olla solidaarne," lisas ta, lisades, et NATO tervitab Türgi parlamendi otsust, mis sõjalise sekkumise heaks kiitis.

«NATO on valmis toetama kõiki liitlasi, kes ohuga silmitsi seisavad," ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles