Hongkongi protestijad keelduvad taganemast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengineiu, kes jätkab visalt protestiaktsiooni. Hongkongi meeleavaldusi kutsutakse vihmavarjurevolutsiooniks ning vihmavarjudest on saanud selle sümbol.
Tudengineiu, kes jätkab visalt protestiaktsiooni. Hongkongi meeleavaldusi kutsutakse vihmavarjurevolutsiooniks ning vihmavarjudest on saanud selle sümbol. Foto: SCANPIX

Hongkongi tänavatel endiselt protestivad tudengid teatasid täna, et ei tagane barrikaadidelt ja kavatsevad meeleavaldusi taas laiendada, et nõuda linnale demokraatlikumat valitust.

«Hongkongi rahvas ei taandu ilma selgituste ja konkreetsete ideedega, kuidas praegust olukorda lahendada ja kellelgi pole ka põhjust nõuda meilt taganemist. Seega peab Occupy liikumine jätkuma,» teatas ajakirjanikele Hongkongi tudengiühenduse juht Alex Chow.

Ta kinnitas ka, et tudengid kavatsevad liikuda linnas laiali ning hõivata uusi paiku.

Tundengite esindajad kohtuvad valitsusametnikega homme ja üritavad taas kompromissile jõuda. Protestiaktsioonid häirivad siiani linna igapäevast toimimist.

Chow rõhutas, et loodab tõesti kõnelustel ka tulemusteni jõuda, ent valitsus peab tudengitele ka vastu tulema.

Hiina augustis avaldatud kava kohaselt saavad Hongkongi elanikud 2017. aastal ise oma juhte valida, ent kandidaate saab olema vaid paar ning need kinnitab keskvalitsus. Protestijad nõuavad sellest plaanist loobumist ning linna praeguse juhi Leung Chun-yingi tagasiastumist.

Demokraatiameelsed linnajuhid on kinnitanud, et toetavad proteste ning kasutavad endi käsutuses olevat võimu Hongkongi valitsuse töö tõkestamiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles