Putin ja Porošenko võivad järgmisel nädalal näost-näkku kohtuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Ukraina president Petro Porošenko 26. augustil Minskis kätlemas.
Vene president Vladimir Putin ja Ukraina president Petro Porošenko 26. augustil Minskis kätlemas. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin võib järgmisel nädalal kohtuda Ukraina presidendi Petro Porošenkoga, kui mõlemad mehed viibivad Itaalias tippkohtumisel, teatas täna Putini abi.

Putini välispoliitikanõuniku Juri Ušakovi sõnul planeerib Kreml kohtumist, mille juures viibiksid ka Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president François Hollande.

«Normaadia formaadis kohtumine –Putin, Merkel, Hollande, Porošenko – pole välistatud,» sõnas Ušakov Vene uudisteagentuuridele. Ušakov viitas Porošenko ja Putini kuulsale kohtumisele, mis toimus üsna pea pärast Porošenko presidendiks valimist Normandias D-päeva pidustuste ajal.

Ukraina ja Vene presidendid kohtusid ka augustis Valgevene pealinnas Minskis ning pidasid ka eraviisilisi kõnelusi.

Ukraina presidendi administratsioon ei välistanud Porošenko osavõttu Aasia-Euroopa tippkohtumisest (ASEM), kuid lisas, et võimalikust kahepoolsest kohtumisest on veel vara rääkida.

Korraldajamaa Itaalia sõnul on Putin kinnitanud oma osavõttu järgmisel nädalal toimuvast ASEMist. Tegemist oleks esimese korraga pärast Ukraina kriisi süvenemist sel suvel, mil Putin kohtuks Lääne riigipeadega.

Tippkohtumine toimub 16. ja 17. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles