Hääletamata jätnud Tamkivi: küll ma oleks kriitilisel hetkel kaasa aidanud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillede jagamine kooseluseaduse toetajatele - esiplaanil Jaanus Tamkivi
Lillede jagamine kooseluseaduse toetajatele - esiplaanil Jaanus Tamkivi Foto: Sander Ilvest

Jaanus Tamkivi (Reformierakond) oli küll pigem kooseluseaduse vastuvõtmise poolt, kuid jättis parlamendisaalis hääletamata, sest eelnõus oli tema jaoks küsitavusi.

«Keeruline teema. Üldiselt hääletus läks nii, nagu prognoositud – sellest piisas,» oli Tamkivi napp kommenteerima, miks ta hääletamise ajal nupu vajutamata jättis.

Küsimusele, miks tema oma seisukohta hääletusel ei väljendanud, vastas ta: «Minu meelest läks hääletus oma õiget rada pidi.»

Miks aga Tamkivi oma poolthäält siis ei andnud? «Minu jaoks oli seal ka küsimusi selle seaduseelnõu juures. Ma olen pigem poolt kui vastu, kui asi oleks muutunud seal väga kriitiliseks, küll ma oleks siis kaasa aidanud,» vastas riigikogu liige.

«Olin seda meelt, et pigem võiks eelnõu läbi minna, aga selles on küsitavusi - tehniliselt, eelnõu endaga. Ilmselt tuleb edaspidi seda ka kohendada, aga küllap see aeg veel tuleb,» sõnas Tamkivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles