Brüssel: kinnipeetud Leedu traaler ei olnud Venemaa vetes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal kinni peetud Leedu kalalaev Jūros Vilkas.
Venemaal kinni peetud Leedu kalalaev Jūros Vilkas. Foto: twitter

Euroopa Komisjon kinnitas, et kinni peetud ja sunniviisil Murmanski sadamasse veetud Leeu kalalaev Jūros Vilkas ei olnud Venemaa vetes, ütles Leedu põllumajandusministeerium neljapäeval.

Euroopa Komisjoni sõnul ei näita aluse seiresüsteem selle viibimist Vene territoriaalvetes.

EK kalandusvolinik Maria Damanaki ütles kirjas Leedu põllumajandusministrile Virginija Baltraitienėle, et Venemaalt tuleb saada ametlikud andmed kalalaeva tegevuse ja paiknemise kohta kinnipidamise hetkel ning muud Venemaa valduses olevaid tõendid.

Väga tähtis on leppida kokku Kirde-Atlandi kalanduskomisjoni (NEAFC) hallatava kalapüügiala piirides, sest Venemaa käsitleb neid NEAFC-st erinevalt.

Vene kohus nõuab kalalaeva vabastamise eest ligi 2,3 miljonit eurot, mis mis on kaks korda rohkem, kui alus väärt on, ütles ministeerium.

Leedu võimude kinnitusel pidas Vene piirivalve kalalaeva Jūros Vilkas 18. septembril kinni rahvusvahelistes vetes ning kinnipidamisel kasutati laeva Leedu kodanikust kapteni kallal jõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles