Vatikan: me ei anna iialgi homoliitudele õnnistust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinal Francesco Coccopalmerio (musta mantliga)
Kardinal Francesco Coccopalmerio (musta mantliga) Foto: SCANPIX

Vatikani kõrge seadusametnik, kardinal Francesco Coccopalmerio teatas, et katoliku kirik ei anna iialgi homoliitudele õnnistust ning homod ei saa end kiriklikult laulatada lasta.

Selle nädala teisipäeval teatas Itaalia siseminister Angelino Alfano, et Itaalias tuleks homoabielude registreerimine keelata, edastab Reutres.

See ettepanek sai meedias laialdase vastukaja ning sõna võtsin nii pooldajad kui vastased.

«Katoliku kirik on selles küsimuses kindlal seisukohal. Meie jaoks on abielu püha sakrament, mis sõlmitakse mehe ja naise vahel. Abielu ei saa olla kahe isiku vahel, kes mõlemad on samast soost,» teatas kardinal Coccopalmerio.

Kardinal rõhutas, et katoliku kirik ei mõista homoseksuaale hukka ja austab neid, kuid ei ole nende kooselu ega abielu poolt.

«Meie preestrid ei saa anda sellistele paaridele õnnistust, kuna see läheb piibli ja katoliku kiriku reeglitega vastuollu,» selgitas kardinal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles