Rinkevičs: kuuldused võimuvõitlusest Ühtsuses ei vasta tõele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Edgars Rinkevičs
Läti välisminister Edgars Rinkevičs Foto: SCANPIX

Kuuldused võimuvõitlusest Läti valitsevas paremtsentristlikus erakonnas Ühtsus ei vasta tõele, ütles Läti välisminister ja Ühtsuse erakonna liige Edgars Rinkevičs reedel.

«Kõik kuuldused väidetavast erakonnasisesest võimuvõitlusest ei vasta tõele. Need on valed. Ühtsuse juhatus avaldas veel sel pühapäeval toimunud kohtumisel toetust [Ühtsuse juhile] Solvita Aboltinale. Ta oli ärireisil, kuid nüüdseks on ta liitunud [uue Läti valitsuse moodustamise] arutlusgrupi diskussioonidega ja asub läbirääkimisi juhtima .... Kogu see lärm on kohatu,» ütles Rinkevičs.

Roheliste ja Talurahva Liidu (ZZS) saadiku Dana Reizniece-Ozola sõnul valitseb Ühtsuses kaos, sest hetkel pole selge kes erakonda juhib.

«Erakonna parlamendifraktsiooni esimees Dzintars Zakis oli üks peamistest läbirääkijatest, kuid tema positsioon on saanud tugeva löögi [seoses häälteostmise süüdistustega Läti 2014. aasta üldvalimistel],» ütles Reizniece-Ozola.

«[Solvita] Āboltiņa sai ka emotsionaalse löögi, sest teda ei valitud parlamenti. Nüüd on küsimus selles, kui kiiresti suudab Ühtsus uuesti taasrühmituda,» lisas ta.

Konservatiivse Rahvuslaste Ühenduse kaasjuht Gaidis Bērziņši sõnul pole Ühtsuses valitseva olukorra tõttu teada, kes erakonda esindab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles