Helsingi kohus esitas eestlasest pereisale mõrvasüüdistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi ringkonnakohtu hoone.
Helsingi ringkonnakohtu hoone. Foto: www.oikeus.fi

Helsingi ringkonnakohus esitas täna 58-aastasele eestlasele süüdistuse abikaasa mõrvas Vuosaaris juuni lõpus.

Süüdistuse järgi kägistas mees oma 49-aastase abikaasa ja kahe tütre ema surnuks, vahendas MTV. Mees lükkas mõrvasüüdistuse tagasi, kuid võttis tapmise omaks.

Veretöö leidis aset alates 2007. aastast Soomes elanud eestlaste kodus Kastellinpolullas. Pereisa oli koos naisega magamistoas, mille uks oli lukku keeratud, kui nende tütred mürglit kuulsid.

Prokuröri sõnul oli 12-aastane tüdruk püüdnud kääride abiga avada magamistoa ukse lukku. Isa ei lasknud lapsi sisse ja jätkas kägistamist.

Mees oli lastele varem öelnud, et vanemad tahavad magada.

Tüdrukud teatasid juhtunust politseisse. Kiirabibrigaadil ja politseinikel õnnestus naine elustada ja tema süda tööle saada, kuid pereema suri siiski mõni päev hiljem haiglas.

Mees istus kohtusaalis sirmi taga, et omaksed süüdistatavat ei näeks. Alaealisi tüdrukuid kohtusaalis polnud.

Prokuröri andmetel taotles naine lahutust ja abikaasa oli juba varem ähvardanud, et tapab naise ära.

Eestlane väitis, et ei mäleta juhtunust midagi, ta oli joonud paar õlut ja seega eriti purjus polnud.

«Süüdistatu ei suuda juhtunu kohta arvamust avaldada. Ta kannatab täieliku mälukaotuse all,» kinnitas mehe advokaat Kari Hämeen-Anttila.

Süüdistaja sõnul on tegemist äärmiselt jõhkra ja julma teoga, mõrvamine viidi läbi äärmiselt piinarikkalt. Kaitseadvokaadil on teine arvamus ja tema sõnul on tegemist tapmisega. Hämeen-Anttila plaanib taotleda psühhiaatrilise ekspertiisi läbiviimist.  

Mees pole Soomes ühtegi kuritegu varem sooritanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles