Türgi: me oleme nii Assadi kui ka Islamiriigi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi armee tank Suruci lähedal.
Türgi armee tank Suruci lähedal. Foto: SCANPIX

Türgi seisab vastu nii sunniitlikule äärmusrühmitusele Islamiriik kui ka Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimile, ütles Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu.

«Türgi on ISISe (Türgi viitab Islamiriigile selle varasema nimega ISIS - Iraagi ja Levandi Islamiriik - toim) vastu samal moel, nagu ta seisab vastu Assadile,» ütles Davutoğlu, «Assad ja ISIS vastutavad mõlemad kõigi nende sündmuste ja tragöödiate eest.»

Davutoğlu tõrjus väiteid, nagu toetaks Türgi Islamiriiki võitluses Assadi režiimiga. «Keegi ei saa tõestada, et Türgi toetab ISILi.»

Türgi parlament andis möödunud nädalal loa astuda Türgi piiridele ohtlikult lähedale jõudnud sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejate vastu sõjalisi samme nii Iraagi kui ka Süüria territooriumil.

Türgi parlamendi antud mandaat kehtib esialgu aasta, kuid see ei kohusta valitsust reaalselt relvajõude naaberriikidesse saatma. Türgi armee on küll tugevdanud piirialal oma kohalolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles