Viis saatkonda tervitasid ühisavalduses kooseluseadust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia saatkond tervitas eile kooseluseadust vikerkaarelipu heiskamisega.
Suurbritannia saatkond tervitas eile kooseluseadust vikerkaarelipu heiskamisega. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Austria, Suurbritannia, Hollandi, Hispaania ja Ameerika Ühendriikide saatkond Eestis tervitasid täna tehtud ühisavalduses kooseluseaduse vastuvõtmist.

«Me tervitame Eesti neljapäevast otsust võtta vastu sooneutraalse partnerluse seadus,» märkisid saatkonnad ühisavalduses.

Välisesindused nentisid, et uus seadus laiendab abieluvälises kooselus elavate inimeste ja nende perekondade õigusi, olenemata nende seksuaalsest orientatsioonist.

Suurbritannia saatkond heiskas eile kooseluseaduse tervitamiseks vikerkaarevärvides lipu, mis tõi uudisteportaalides kaasa halvustavate kommentaaride laine.

Suurbritannia suursaadik Eestis Chris Holtby avaldas täna hommikul Twitteri postituses selle pärast kahetsust. «Kurb, et Briti saatkonda sõimati sooneutraalse kooseluseaduse tervitamise pärast. Uus seadus on kasuks nii heteroseksuaalsetele kui ka homoseksuaalsetele inimestele,» kirjutas Holtby.

Riigikogu võttis eile vastu ühiskonnas palju eriarvamusi tekitanud kooseluseaduse, mis võimaldab muu hulgas registreerida kooselu ka samasoolistel paaridel. President Toomas Hendrik Ilves kuulutas seaduse eile välja. Seadus jõustub 1. jaanuaril 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles