Ilmakuulus Kreeka protestikoer heitis hinge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loukanikos 2010. aasta sügisel meelt avaldamas.
Loukanikos 2010. aasta sügisel meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Tänavaprotestilembeste kreeklaste kogukonda on tabanud raske kaotus – nimelt heitis eile südamerabanduse tagajärjel hinge kärpemeetmete vastastelt meeleavaldustelt tuntust saanud protestikoer Loukanikos (eesti keeles tähendab tema nimi «vorsti»).

Hulkuv koer kogus tuntust nii Kreekas kui raja taga aastatel 2010-2011, kui ilmus regulaarselt kärpemeetmete vastastele meeleavaldustele ega põrkunud tagasi isegi pisargaasi ja Molotovi kokteilide ees.

Ajakirja Time 2011. aasta aasta looma tiitli konkursil maandus Loukanikos teisele kohale. Teda edestas USA mereväe SEALi eriüksuse peni, kes osales Osama bin Ladeni tabamise reidil.

«Ta oli kreeklane. Nagu kõik hulkuvad loomad, peegeldas Loukanikos omal moel kreeklaste rahutut loomust, kes keelduvad alistumast,» rääkis Ateena hulkuvate loomadega tegelevat teenistust juhtiv veterinaar Anna Makri. «Arsti hinnangul suri ta ootamatult, südamerabandusse.»

Vasakpoolse ajalehe Avgi teatel sängitati koer Ateena südalinnas puu alla.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles