Porošenko vallandas Putinile pöördumise saatnud Donetski kuberneri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Taruta
Sergei Taruta Foto: SCANIPX

Ukraina president Petro Porošenko vallandas Donetski oblastikomitee esimehe Sergei Taruta, kuna saatis Vene presidendile Vladimir Putinile tema sünnipäeval pöördumise.   

Presidendi administratsiooni allikas rääkis uudisteportaalile Zerkalo Nedeli (ZN.UA), et Taruta taoline samm rikkus lõplikult ära kuberneri ja riigipea suhted.   

«Olen veendunud, et teile jääb see aasta meelde. Selle vältel on Teie riigi territoorium suurenenud, mina oma aga vähenenud. See on toimunud vennatapusõdades, mistõttu on merre voolanud kurbus, pisarad ja valu. Kahjuks on õnnestunud ajada tülli vennasrahvad, lüüa kiil naabrite vahele, lõhkuda perekonnad. Me poleks ka õudusunenäos suutnud kujutada ette seda, mille oleme läbi elanud. Me oleme olnud sunnitud end kaitsma ja kaitseme ka nüüd. Me seisame oma kodude eest ja õiguse eest määrata oma saatust ning tulevikku,» kirjutas Taruta Putinile.      

Ukraina juhtkonna hinnangul väljub taoline pöördumine subordinatsiooni raamidest, rääkis presidendi administratsiooni allikas. Ja see võib halvendada Porošenko ja Putini edaspidiste kohtumiste atmosfääri.

Taruta enda jaoks oli vallandamisotsus ootamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles