Tuhanded Süüria kurdidest põgenikud lahkuvad Türgist Iraaki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamistide piiramisrõngas olev Kobane linn täna.
Islamistide piiramisrõngas olev Kobane linn täna. Foto: SCANPIX

Tuhanded sunni äärmusrühmituse Islamiriik (IS) eest kodudest põgenenud Süüria kurdid on Iraaki või oma kodumaa turvalisematesse piirkondadesse lahkunud, teatas täna ÜRO.

«Me oleme näinud aina rohkem põgenikke, kes on otsustanud Iraagi Kurdistani piirkonda või tagasi Süüriasse lahkuda,» sõnas ÜRO põgenikeagentuuri kõrgem esindaja Adrian Edwards.

Väidetavalt on Süüria-Türgi piirilinnas Kobanes ja selle ümbruses toimuvate lahingute eest põgenenud 170 000 - 200 000 kurdi.

Paljud neist lahkuvad Iraagi autonoomsesse Kurdistani. Edwardsi sõnul on kurdide Gawilani põgenikelaagrisse viimase kahe nädala jooksul saabunud 1600 pagulast.

«Sel nädalal on iga päev saabunud Süüriast 150-200 inimest ning need arvud on arvatavalt kasvavad,» sõnas ta. Enamik neist viibis enne Iraaki minekut umbes kaks nädalat Türgis.

IS pommitab Süüria-Türgi piiripunkti, et kurdide linn Kobane  ära lõigata, ütlesid kohalikud kurdi ametnikud ja süüria aktivistid reedel.

Kurdi ametniku Idriss Nassani sõnul on pühasõdalaste eesmärk piiripunkt ära võtta, et sulgeda piiramisrõngas   Kobane ümber ning takistada linnast lahkumine ja sisenemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles