Politsei tabas Pärnust auto varastanud purjus mehe

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Politsei leidis Pärnust varastatud auto ja pidas teos kahtlustatava, joobes ning juhtimisõiguseta mehe kinni vähem kui tunniga.

Politsei sai eile kell 14.07 teate, et Pärnus Laine tänavalt on varastatud sõiduauto Audi.

«Esimene mõte oli kolleegide abil sulgeda Pärnust väljasõit lõuna suunas, sest paraku kipub varastatud sõidukite suund sinnapoole olema,» kirjeldas Pärnu politseijaoskonna välijuht Peeter Nurmis.

«See otsus vastu võetud ja teostatud, sai kontrollitud ka Laine tänaval asuva majutusasutuse külastajate nimesid. Selgus, et sinna oli soovinud tuba võtta ka üks politseile varasemast tuttav mees. Järgmiseks sammuks oli tema võimalike elukohtade kontrollimine,» rääkis Nurmis. 

«Liikudes ühest kohast teise, äratas tähelepanu Papiniidu sillalt märgatud auto, mis tegi jõe vasakkaldal asuvas parklas imelikke manöövreid. Kui sinna jõudsime, oli auto parklast juba lahkunud, jättes maha vaid «kummivilistamise» jäljed.» 

«Paistis, et auto teekond oli edasi kulgenud silla alt läbi jalakäijate ja pargi alale. Märkasimegi autot liikumas jõest raudtee pool, liivaküngaste vahel,» lausus Nurmis.

Auto oligi Laine tänavalt varastatud. Selle roolis oli joobes ja juhtimisõigust mitteomav 22-aastane mees. Politseinikud kõrvaldasid ta juhtimiselt ja andsid ta menetlustoimingute tegemiseks üle kolleegidele menetlusgrupist.

Auto leidmise ajaks oli kell 14.46.

Autovarguse osas alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku vargust käsitleva paragrahvi alusel ning autoroolist tabatud 22-aastane mees peeti kahtlustatavana kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles