Kross: näivast mässulisusest «isakese» vastu paistabki piisavat

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Kadri Simson.
Edgar Savisaar ja Kadri Simson. Foto: Liis Treimann

IRLi poliitik Eerik-Niiles Kross leidis, et Eesti ajakirjandusele paistabki piisavat pelgalt sellest, et Kadri Simson ja Jüri Ratas on pelgalt julgenud näida mässulistena Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare suhtes.

«Tundub, et Kadri Simson lendab praegu droonina ajakirjandusväljaannete akende taga, üks intervjuu ja suur portreelugu järgneb teisele,» tõdes reformierakondlane Hannes Astok Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Lillegi liigutamata on ta saanud meeletu meediatähelepanu,» nõustus ka ajakirjanik ja õppejõud Priit Hõbemägi.

«Et keegi on julgenud näida mässulisena «isakese vastu, ongi piisav ning ajakirjandus on kohe leilis,» tõdes ka Kross. «Huvitav, kaua me nüüd laseme Eesti ajakirjandusel põnevusega oodata, kuni Savisaar midagi ütleb?»

«Ma ei arva, et see oleks mäss laevas, Simson ja Ratas pole Keskerakonnast kuhugi läinud, kes on läinud, need on läinud. Ma ei näe, et nad nüüd 5 kuud enne valimisi hakkaks parteid vahetama. Uues parteis läheks kindlasti aega enese kehtestamisega, nii et pigem nad ootavad Keskerakonnas kannatlikult, kuni Savisaar on töövõimetu, surnud või mõnel muul põhjusel taandunud, ja võtavad siis erakonna enda kätte,» leidis Astok.

«See on suur küsimus, kas see ikka nii on. Nende valijaskonnas on 80 protsenti venekeelseid inimesi. Kas Ratas, Simson või ükskõik kes teine eestikeelne poliitik suudab samal moel Savisaarega seda seltskonda koos hoida ja olla autoriteet?» kahtles Kross.

«Küsimus, et kas Kadri Simson on n-ö «Medvedev» – see tähendaks kombinatsiooni, et Savisaar on ette mänginud Simsoni, kelle abiga tuuakse ära eestlaste hääled ja siis tuleb Savisaar jälle tagatoast välja ning ütleb, kuidas tegelikult hakkab olema,» selgitas Kross ühte võimalikku stsenaariumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles