USA avab Leedule lihaturu ning annab uusi julgeolekugarantiisid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Algirdas Butkevičius sai eile Valges Majas USA asepresidendilt Joe Bidenilt lubaduse, et Ühendriigid avavad Leedule lihaturu ning annavad uusi julgeolekugarantiisid.

Leedu valitsusjuht väljendas omakorda eelistust NATO sõjaliste meetmete suhtes ning lubas toetada USAd võitluses äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu.

USA asepresidendi sõnul langetatakse lõplik otsus Leedu lihatoodete müümise kohta Ühendriikides nii varakult kui võimalik, ütles Butkevičius.

Leedu lihaeksportöörid kannatavad Moskva kehtestatud embargo käes, mis jõustati reaktsiooniks lääneriikide Ida-Ukrainaga seotud sanktsioonidele.

Leedu peaministri delegatsioon tutvustas Bidenile ka Balti riigi valitsuse otsust kaitsekulutuste tõstmise kohta ning esitas konkreetsed ettepanekud NATO kaitsepoliitika rakendamise kohta Ida-Euroopas.

Samuti väljendas Butkevičius lootust, et USA kongress kiidab heaks president Barack Obama ettepaneku toetada Ida-Euroopa julgeoleku tõhustamist ühe miljardi dollariga (800 miljoni euroga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles