Tartumaal hukkus sõidukilt löögi saanud jalakäija

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tartumaal
Liiklusõnnetus Tartumaal Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Tartumaal leidis täna õhtul aset raske liiklusõnnetus, kus sõidukilt löögi saanud jalakäija suri saadud vigastustesse sündmuspaigal.

Õnnetus juhtus kella 19.40 paiku Ülenurme vallas Soinaste külas. Esialgsetel andmetel tuli Roiu poolt kaubik, millele astus ette sõiduteel liikunud või seda ületamas olnud jalakäija. Ootamatult sõiduteel olnud jalakäijat märganud kaubikujuht ei suutnud kokkupõrget enam vältida ning jalakäija sai masinalt löögi. Jalakäija vigastused olid nii rasked, et ta suri sündmuskohal, teatas Lõuna prefektuur.

Jalakäija oli nooremapoolne mees, tema isik on praegu veel selgitamisel. Kaubikujuht oli kaine ja omas juhtimisõigust. Õnnetuses hukkunud jalakäija kainuse ja teiste tervislike näitajate osas viiakse läbi ekspertiis.

Politsei selgitas õnnetuspaigal, et kaubikujuhil oli jalakäijat pimedas ka ennetavalt keeruline märgata, kuna ühtegi valgustusallikat ega helkurit tal ei olnud ning mees kandis tumedaid riideid. Ainukeseks helkivaks elemendiks tema riietusel oli püksisäärel paiknev pisike helkiv kiri.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ain Balder ütles, et laskumata tänase õnnetusjuhtumi detailidesse on äärmiselt oluline, et inimesed teadvustaks selgelt pimeda ajaga kaasnevaid liiklusohte. «Liikudes hämaral ajal kohas, mida palistab sõidutee, peab eeskätt jalakäija olema hoolas ja veenduma, et ta on autojuhtidele nähtav,» selgitas Balder. Ta lisas, et liiklusõnnetused jalakäijatega sagenevadki sügis-talvisel ajaperioodil, kui nähtavus on kasin. «Seda enam peab jalakäija teadvustama, et ta liiguks kõndimiseks ette nähtud kohas ning ületaks teed niisamuti kohas, kus see on lubatud,» lisas ta.

Õnnetuse täpsemate asjaolude uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles