Keskerakonna juhatus võib täna arutada Simsoni saamist peaministrikandidaadiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas Keskerakonna (KE) büroos koguneb pühapäeva ennelõunal erakonna juhatus, kus teiste küsimuste hulgas võib tulla jutuks Kadri Simsoni võimalik saamine keskpartei peaministrikandidaadiks kevadistel parlamendivalimistel.

Keskerakonna aseesimees Simson on kinnitanud enda valmisolekut olla erakonna peaministrikandidaat.

2. oktoobri õhtul tegi Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas sotsiaalmeedias ettepaneku seada Simson valimistel erakonna peaministrikandidaadiks ning seda toetasid ka keskfraktsiooni aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb. Simsoni kandidatuuri on toetanud ka mitmed teised keskerakondlased, teiste hulgas Pärnu linna piirkonna keskerakondlased.

Simsoni võimaliku kandideerimise kohta on erakonna juhatuse liige Arvo Sarapuu öelnud, et ühiskond vajab muutusi. «Kui vaatame, milline täna valitsus on, siis tegeldakse asendustegevustega, olulistest küsimustest minnakse üle ja empaatiavõimet on vähe. Sellist ägedat naist on kindlasti valitsuse juhtimisse vaja,» lausus Sarapuu. Samas rõhutas ta, et erinevaid variante küll arutatakse, aga on selge, et erakonna esimees on täna Savisaar ja seega tema on ka peaministrikandidaat.

Savisaar ise on teatanud, et Simson  ei pruugi jääda erakonna ainsaks peaministrikandidaadiks. Partei esimees lisas, et igaühel on õigus valimiste eel ennast või teisi kandidaadiks seada, märkides samas, et erakonna kandidaadid riigikogu valimisteks, sealhulgas peaministri kandidaadi, kinnitab jaanuaris toimuv valimiskonverents. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles