Indias on suurtsükloni Hudhud eest evakueeritud 350 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Indias on seoses tsükloni Hudhud lähenemisega idarannikult evakueeritud umbes 350 000 inimest ning riigi laevastik viidud häireseisundisse, teatasid kohalikud võimud täna.

Torm peaks maabuma riigi idaosas Visakhapatnami sadamalinna lähistel täna lõunal.

Hudhudi maksimaalne tuulekiirus ulatub 54 meetrini sekundis ning torm toob kaasa paduvihma.

Andhra Pradeshi kalurikülade elanikud riigi idaosas olid esimesed betoonvarjenditesse evakueeritud inimesed, teatasid ametnikud. Kokku on piirkonnast minema viidud 300 000 inimest, lisasid nad.

Orissa osariigi rannikult on evakueeritud peaaegu 50 000 inimest, ütlesid kohalikud võimud. Osariigis kardetakse üleujutusi ning kohalikud reservuaarid on tühjendatud 50 protsendini oma mahust. Orissa võimudel on olnud raskusi kohaliku , umbes 7000 inimesega Bonda hõimu evakueerimisega, kes ei ole oma maadelt iialgi lahkunud, kuid kes on ka tsüklonile äärmiselt haavatav.

Aprilli ja novembri vahel tabavad India idarannikut ning Bangladeshi tihtipeale võimsad tormid, mis nõuavad inimelusid ja põhjustavad suurt varalist kahju

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles