Politsei uurib riigiportaalile tehtud küberrünnakut

Tiina Kaukvere
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnakud reaalajas. Illustratiivne foto.
Küberrünnakud reaalajas. Illustratiivne foto. Foto: Kaspersky Lab

Riigi Infosüsteemide Amet (RIA) tegi politseile avalduse, sest sai 23. septembril toimunud küberrünnaku tõttu varalist kahju.

23. septembri pärastlõunal tabas RIA majutatavaid veebiteenuseid teenustõkestusrünnak. Lihtsustatult tähendab teenustõkestusrünnak, et korraga saabub nii palju päringuid, et need, kes teenust tegelikult vajavad, ei pääse ummistuse tõttu enam sellele ligi. RIA kinnitusel oli tegemist küberrünnakuga. See mõjutas muuhulgas RIA enda kodulehekülge, aga ka näiteks riigiportaali eesti.ee.

RIA kommunikatsiooniosakonna juhataja Rauno Veri ütles, et nakatunud arvutite võrgustiku rünne RIA vastu lähtus mitmest riigist. Ta ei soovinud riike loetleda, sest see ei andvat tegeliku ründaja kohta olulist informatsiooni.

Kuna RIA sai rünnaku tõttu varalist kahju, siis on tehtud avaldus rünnaku uurimiseks politseile.

Politsei on alustanud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 207 alusel, mis käsitleb arvutivõrgu või arvutisüsteemi ühenduse tõkestamist. Politsei kinnitusel menetlus käib ja selle kohta hetkel rohkem kommentaare anda ei ole võimalik. Küll aga kinnitas politsei pressiesindaja Ilmar Kahro, et sellised kaebused pole kuigi sagedased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles