Eesti eksperdid õpetavad afgaane inimesi varingutest päästma

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Arghandabi orule Kandahari provintsis.
Vaade Arghandabi orule Kandahari provintsis. Foto: AFP / Scanpix

Sel nädalal hakkavad Eesti eksperdid õpetama Afganistani päästjatele, milliseid võtteid ja tehnikat kasutada päästetöödel maavärina ja selle põhjustatud varingute korral.  

Eesti Päästemeeskonna otsingu- ja päästerühma juhi, Sisekaitseakadeemia päästekolledži päästetööde õppetooli juhataja Vadim Ivanovi sõnul on koolitus oluline Afganistani omapärase maastiku kui ka päästjate vähese võimekuse tõttu ja seda mitte niivõrd varustuse, vaid pigem erialaste teadmiste ning varustuse kasutamise osas.

Afganistan on mägine riik ja erineva magnituudiga maavärinad toimuvad seal üsna tihti. «Afganistani tuletõrje- ja päästepolitseil napib ka võimekust ja kaasaegseid teadmisi, kuidas inimesi näiteks maavärinate poolt tekitatud varingute alt päästa ja tagajärgede likvideerimise puhul päästetöid korraldada,» selgitas Ivanov.

Eksperdid suundusid Afganistani projekti «Afganistani sisejulgeolekuasutuste võimekuste tugevdamine» raames, mida rahastab Eesti välisministeerium ja korraldab sisekaitseakadeemia. Projekti eelarve on ligi 200 000 eurot.

Varingupäästekursus lõpetab koolituste sarja, mis oli suunatud Afganistani piirivalvepolitsei ja päästjate võimekuse suurendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles