Hiina mõistis Xinjiangi vägivalla eest 12 inimesele surmanuhtluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais plahvatas Xinjiangi provintsis Urumqi turuplatsil pomm, mille panemises süüdistatakse samuti uiguure.
Mais plahvatas Xinjiangi provintsis Urumqi turuplatsil pomm, mille panemises süüdistatakse samuti uiguure. Foto: SCANPIX

Hiina Xinjiangi autonoomse piirkonna kohus määras surmanuhtluse 12 kohtualusele, kes tunnistati süüdi 37 ohvrit nõudnud terrorirünnakute korraldamises tänavu juulis, edastas täna riigimeedia.

Uudisteagentuuri Xinhua teatel määras Kashgari prefektuuri kohus seoses terroriaktidega veel 15 inimesele surmanuhtluse kaheaastase edasilükkamisega. Üheksale kohtualusele määrati eluaegne ning 20 kohtualusele nelja- kuni 20-aastane vanglakaristus.

Hiina riigimeedia teatel ründasid nugade ja kirvestega relvastatud isikud Xinjiangi piirkonnas Elixkus ja Huangdis politseijaoskondi ja valitsusasutusi. Uudisteagentuuri teatel tappis politsei 59 ründajat.

Ameerika Uiguuride Liidu andmetel avas aga politsei tule ramadaani ajal moslemite vastu korraldatud julgeolekuoperatsiooni vastu protestinutele ning tappis üle 20 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles