Leedu jälgib Vene militaarlaagritest naasvaid koolilapsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu koolilapsed 9. mail sõjaveteranidele punaseid nelke andmas.
Leedu koolilapsed 9. mail sõjaveteranidele punaseid nelke andmas. Foto: SCANPIX

Leedu julgeolekutöötajad jälgivad Venemaa militaarlaagritest naasvaid koolilapsi, ütles täna Leedu riikliku julgeolekuteenistuse (SSD) juht Gediminas Grina.

«Säärased isikud on põhimõtteliselt jälgimise objektiks,» ütles Grina pärast kohtumist haridusminister Dainius Pavalkisega.

«Me peame teadma, kes kuhu ja miks läheb, mida nad võivad teha naastes, kas nad relvastuvad, kas neid koolitatakse tulistama või mitte,» ütles Grina. «Me jälgime pidevalt kolmandate riikide katseid mõjutada meie kodanikke ning kooliõpilased ei ole mingi erand.»

Uudisteportaal 15min.lt teatas eelmisel nädalal, et Vilniuse Sofija Kovalevskaja keskkooli ja Vasilijus Kačialovase gümnaasiumi vanemate klasside õpilasi saadetakse regulaarselt Venemaa paramilitaarsetesse laagritesse. Leedu haridusministeerium ja Vilniuse linnavalitsus on algatanud juhtumite suhtes uurimise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles