Uljukajev ei usu Euroopa Moskva-vastaste sanktsioonide pikendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa toonane peaminister ja praegune president Vladimir Putin 2009. aasta juunis Moskva toidupoodi külastamas.
Venemaa toonane peaminister ja praegune president Vladimir Putin 2009. aasta juunis Moskva toidupoodi külastamas. Foto: SCANPIX

Vene majandusarenguminister Aleksei Uljukajev avaldas täna arvamust, et Euroopa Liidu kindla tähtajaga Moskva-vastaseid sanktsioone ei pikendata ning toidukaupade sisseveokeeldu puudutavad Vene vastusanktsioonid võidakse sel juhul tühistada plaanitust varem.

«Enamik sanktsioone on kindla tähtajaga, mitte üle aasta ning teatud juhtudel ka vähem. Võime seetõttu eeldada, et sanktsioone ei pikendada, kui pooled leiavad, et on jõudnud kokkuleppele,» ütles Uljukajev ajakirjanikele.

Vastuseks küsimusele, kas on võimalik, et Venemaa tühistab sisseveokeelu Lääne toidukaupadele vähem kui aasta pärast, ütles minister: «Loomulikult on see võimalik. Euroopa sanktsioonid tuleb tühistada.»

Uljukajev lisas, et Venemaa ei ole veel esitanud seoses sanktsioonidega Maailma Kaubandusorganisatsioonile (WTO) hagi. «Otsust pole veel langetatud. Praegu töötame juriidiliste ja tehniliste aspektidega. Tegemist on väga keeruka küsimusega,» ütles minister.

Euroopa Liit ja USA kehtestasid 12. septembril Venemaale Ukraina-vastase agressiooni tõttu uued sanktsioonid.

EL jõustas augusti algul pärast kuudepikkust kõhklust Venemaa-vastased majandussanktsioonid, mis on suunatud riigi panganduse, kaitsetööstuse ja energiasektori vastu.

Venemaa reageeris sellele toidukaupade impordikeelu kehtestamisega lääneriikidele.

Varem oli EL kehtestanud sanktsioonid Vene ja Krimmi venemeelsete ametiisikute ja ettevõtete vastu, kes on seotud Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse rikkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles