G7 välisministrid mõistsid tunnustamisotsuse hukka

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistliku Lõuna-Osseetia võitlejad pealinna tänavatel pärast Venemaa otsust nende iseseisvust tunnustada.
Separatistliku Lõuna-Osseetia võitlejad pealinna tänavatel pärast Venemaa otsust nende iseseisvust tunnustada. Foto: AP / Scanpix

Maailma juhtivate tööstusriikide klubi G7 välisministrid mõistsid eile hukka Venemaa otsuse tunnustada Gruusia separatistlike piirkondade Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust.


«Meie - Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Suurbritannia, Jaapani ja Ameerika Ühendriikide välisministrid mõistame sellise käitumise hukka. Ühtlasi taunime Venemaa liigse sõjalise jõu kasutamist Gruusias,» seisis ühisavalduses, vahendas AFP.

«Me kutsume ühehäälselt Venemaa valitsust täitma Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy vahendatud kuuepunktilist rahulepet, eriti aga punkti, mis puudutab vägede tagasitõmbamist konflikti-eelsetele positsioonidele.»

Suurriigid avaldasid ka tugevat toetust rahvusvaheliselt tunnustatud Gruusia territoriaalsele terviklikkusele ja demokraatlikult valitud valitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles