Kataloonia loobus iseseisvusreferendumi korraldamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremäärmuslikult meelestatud Kataloonia iseseisvumise vastased põletasid Barcelonas estelada lippu, mis on iseseisvuse toetajate sümboliks.
Paremäärmuslikult meelestatud Kataloonia iseseisvumise vastased põletasid Barcelonas estelada lippu, mis on iseseisvuse toetajate sümboliks. Foto: SCANPIX

Hispaania autonoomse piirkonna Kataloonia võimud teatasid eile, et otsustasid loobuda iseseisvusreferendumi korraldamisest järgmisel kuul.

Kohaliku meedia teatel kavatseb regionaalvalitsus selgitada rahva suhtumise välja teiste meetoditega.

Kataloonia regionaalliider Artur Mas kavandas iseseisvusreferendumi korraldamist 9. novembril hoolimata sellest, et Madridi valitsus pidas sammu ebaseaduslikuks. Hispaania konstitutsioonikohus on andnud korralduse referendumi ettevalmistamine peatada, kuni langetatakse otsus selle seaduslikkuse suhtes. Protsess võib aga aega võtta aastaid.

5. oktoobril läbi viidud küsitlus näitas, et ainult 23 protsenti Kataloonia elanikest pooldab edasiliikumist ning 45 protsenti tahab, et regionaalvõimud täidaksid konstitutsioonikohtu korraldust.

Hispaania peaminister Mariano Rajoy ütles pühapäeval riigipühal ajalehe El Pais katalaanikeelses väljaandes, et tema valitsus on valmis ehitama sildu läbirääkimistel Kataloonia tuleviku üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles