Leinatamme asemel läheb riigikokku Innar Mäesalu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Innar Mäesalu
Innar Mäesalu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile pärast pikka haigust surnud riigikogu liikme Tarmo Leinatamme asemel saab parlamenti Lääne maavanem, reformierakondlane Innar Mäesalu.

Mäesalu kandideeris 2011. aasta valimistel Võru-, Valga- ja Põlvamaal ning kogus 380 häält. 2011. aasta lõpus maavanemaks nimetatud Mäesalu kinnitas Postimehele, et asub Leinatamme asendusliikmeks.

Lääne maavanema kohusetäitjaks saab alates homsest praegune maasekretär Kristel Jupits. «Ehk mõistab igaüks, et Tarmo lahkumine oli meile kõigile ootamatu, mistõttu uue võimaliku maavanema osas pole praegu midagi öelda,» lausus siseminister Hanno Pevkur.

Kui Mäesalu oleks riigikogu asendusliikme kohast loobunud, oleks riigikokku mineku võimalus tekkinud 2012. aastal Reformierakonnast välja heidetud Silver Meikaril, kes pälvis valimistel Tartus kandideerides 776 valija toetuse.

Dirigendi, meelelahutaja, legendaarse koomikutetrio «Kreisiraadio» ühe liikme ja poliitiku Tarmo Leinatamme mälestuseks pidas riigikogu tänase istungi alguses leinaseisaku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles